Nu berättar Volkswagen att tredje generationen Touareg har premiär i Peking i slutet av mars.

I december förra året skrev vi att nya Volkswagen Touareg ska begå sin världspremiär på bilsalongen i Peking i april. Riktigt så blir det inte enligt Volkswagen som med ett kort pressmeddelande samt en tillhörande bild (den ovan) avslöjar att det blir redan i mars, närmare bestämt den 23:e dagen i månaden. Däremot är platsen densamma, det vill säga Peking, men med den skillnaden att premiären är en månad tidigare.

I pressmaterialet skriver Volkswagen att nya Touareg har en uttrycksfull design, innovativa tekniker och dynamiska köregenskaper. Formuleringar vi har hört förut.
Lite mer ingående skriver de också att modellen, som går in på sin tredje generation, får innovativa assistanssystem som ska ge säkerhet och komfort av högsta toppklass. Luftfjädring och bakhjulsstyrning lyfts fram av den tyska tillverkaren. Luftfjädring har modellen sedan tidigare men bakhjulsstyrning är en nyhet.

Volkswagen T-Prime Concept GTE

Detta koncept från 2016 sägs vara en vägledning till hur nya Touareg ser ut. Och nog får vi säga att skissen överst ger viss bekräftelse på det.

Mest spännande på förhand verkar ”Innovision Cockpit” vara. Det är en helt ny, digital förarmiljö där mätarhusets display och infotainmentsystemets dito sitter ihop. Det kan sannolikt jämföras med Mercedes lösning i flertalet av deras modeller (MBUX).

Att Volkswagen väljer Kina som skådeplats för världspremiären är inte helt taget i luften. Landet är nämligen världens snabbaste växande marknad för suv-segmentet och just Kina är märkets största marknad.

Volkswagen T-Prime Concept GTE

Volkswagen T-Prime Concept GTE hette konceptbilen från 2016. Här ser vi förarmiljön som ser ut precis så som Volkswagen beskriver förarmiljön i nya Touareg. Fler bilder i galleriet nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer