Foto: Honda

0-160 km/h på 6,29 sekunder – med gräsklippare

Tycker du gräsklippning är en seg historia? Kolla in denna klippare som nu innehar Guinness-rekordet 0-100 mph för fordonstypen.

Gräsklippning hör sommaren till och det får bli vår ursäkt till att rulla fram denna nyhet om ett nytt rekord för fordonstypen. På tyska Lausitzring, strax utanför Dresden, klockades Hondas Mean Mower V2 för 6,29 sekunder i sprinten 0-161 km/h (0-100 mph). Bakom ratten satt Jess Hawkins, tävlings- och stuntförare, och allt övervakades av utsända från Guinness World Records.

Känns fordon och förare igen? Japp, de ställde upp i backtävlingen under förra årets upplaga av Goodwood Festival of Speed.

Foto: Honda

Fordonet i fråga lånar sitt kraftpaket från motorcykeln Honda CBR1000RR Fireblade SP – en motor på 999 kubikcentimeter och cirka 200 hästkrafter vilket ger den 140 kg tunga gräsklipparen mer effekt per kg än supersportbilen Bugatti Chiron.

Under evenemanget på Lausitzring passade man även på att toppa Mean Mower V2, dock inte som en del av rekordförsöket. Gräsklipparen kom upp i 243 km/h, att jämföra med 187,5 km/h för föregångaren Mean Mower

.I klippet nedan kan du se rekordförsöket men även var vad Guinness kräver av en gräsklippare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!