150 klassiska bilar totalförstörda i brand

100 brandmän bekämpade branden i USA i tisdags kväll, då fler än 150 klassiska bilar förstördes.

Det var i tisdags kväll som branden bröt ut hos en bilhandlaren County Classic Cars i Staunton, Illinois, USA. När brandkåren anlände var redan stora delar av både byggnader och bilar i full brand.

Uppemot 100 brandmän från 13 olika distrikt ska ha försökt bekämpa branden. Ett stort problem i släckningsarbetet var att närmsta vattenreserv låg mer än 1,5 kilometer bort, vilket gjorde att 15-20 tankbilar fick gå i skytteltrafik under flera timmar.

Halv elva på kvällen lyckades de få branden under kontroll, men vid det laget var det mesta av fastigheten och dess innehåll redan förstört. En bidragande orsak till den kraftiga branden ska ha varit att byggnaderna mestadels var byggda i trä och saknade brandskydd. För oss bilnördar är det extra ledsamt att så många som omkring 150 veteranbilar strök med i branden, men som tur är ska ingen människa ha skadats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!