3 500 hyrbilar gick upp i rök

I helgen brann över 3 500 parkerade hyrbilar upp. Det tog tid att få stopp på eldinfernot, men en snabb insats räddade flera tusen andra bilar från lågorna.

Det var under fredagen som det började brinna på en uppställningsplats för tusentals hyrbilar i Florida. Flera brandkårsenheter, inklusive luftburna, deltog i släckningsarbetet som var tufft. Under lördagen kunde man till sist sätta stopp för de sista lågorna.Då stod det klart att man hade lyckats rädda ungefär 3 800 bilar som flyttades till en annan plats, men 3 516 bilar gick upp i rök i branden som täckte en yta om drygt sex hektar.

Man vet ännu inte vad som är orsaken till att branden uppstod, men man har sina misstankar. Hyrbilarnas uppställningsplats, som ligger i anslutning till Southwest Florida International Airport, var en stor yta med relativt högt gräs. Man misstänker alltså att heta katalysatorer på nyss körda bilar har kommit i kontakt med det torra gräset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!