50 supersportbilar genom världens mest berömda tunnel

Tunneln i Monte Carlo måste ses som en av världens mest berömda tunnlar, om inte den mest berömda av dem alla. Många supersportbilar har under årens lopp gjort gående lomhörda, här är några av bilarna på film.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Kimi Räikkönen och Michael Schumacher har kört genom den otaliga gånger. Marcus Ericsson också. Att de stora F1-stjärnorna under många år har triggat supersportbilsägare till att varva upp lite extra i den spektakulära tunneln i Monte Carlo råder det ingen tvekan om.

Undertecknad har själv passerat tunneln ett antal gånger, helt ljudlöst. Nej, inte i elbil, däremot till fots under Grand Prix-helgen. Kan skriva under på att ljudet i tunneln är intensivt, inte minst när Formel 1-bilarna tar det långa högerböjen.

I filmen här får vi inte se några F1-bilar, däremot supersportbilar. Den ena hetare än den andra. Vilken är din favorit till utseende och ljud?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!