Foto: Patrik Lindgren

6 miljoner kronor för registreringsskylt till Ferrari

Eric Claptons gamla Ferrari 250 SWB får ny registreringskylt för över sex miljoner kronor.

Driver and Vehicle Licensing Agency i Storbritannien satte nyligen nytt rekord då de sålde en personlig registreringsskylt för 518 000 pund, cirka sex miljoner kronor. Alltså den dyraste regplåten i landet.

Köparen är John Collins, ägare av Talacrest som är ledande bilhandlare av klassiska Ferrari-bilar i Storbritannien, och skylten som lyder ”25 0” ska passande nog sitta på hans Ferrari 250 SWB som tidigare ägdes av Eric Clapton. Den tidigare registreringsskylten ”TFO 599” dög tydligen inte och när han ändå var igång köpte han även skylten som lyder ”250 L” för 130 320 pund, cirka 1,5 miljoner kronor.

Den passar nämligen utmärkt till den Ferrari 250 GT Lusso, värd mellan 10-13 miljoner kronor, som han också har i sitt garage. Totala köpsumman för fyra registreringsskyltar är drygt 7,5 miljoner kronor, helt galet!

Men trots det galet höga priset är det dock inte i närheten av vad Said Abd al-Khouri betalade för skylten med registreringsnummer 1 2008. Nämligen 90 miljoner kronor!

Just denna bil har Teknikens Värld även provkört i Klassiska Bilar nummer 10/2013, och vill du läsa mer om vem John Collins är ska du läsa Klassiska Bilar nummer 4/2014.

 

Foto: DVLA

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!