Brabus G 63 AMG

620 hästar i Brabus G 63 AMG

Brabus gillar hästkrafter, oavsett vad det är för bil. Nu har de satt klorna i Mercedes G 63 AMG och gett den 620 hästkrafter.

Mercedes Geländewagen – en av världens mest terrängdugliga bilar sedan lång tid tillbaka. Men även en av världens mest trimmade terrängbilar på sistone. I våras släppte Mercedes AMG-versionerna G 63 AMG och G 65 AMG med en V8- respektive en V12-motor. 544 hästkrafter i den ena, 612 i den andra.

 Brabus, Mercedes-trimspecialisten, har inte kunnat låta bli att göra Geländewagen ännu snabbare. De har nu tagit G 63 AMG och gjort diverse förändringar på drivlinan så att bilen nu kan imponera med skyhöga 620 hästkrafter och 800 newtonmeter (+40). Alltså ännu mer effekt än i G 65 AMG (i vrid rår den inte på G 65 AMG som har 1000 newtonmeter).

 Förutom att få ur mer ur den 5,5 liter stora biturbo-V8:an har man även försett G 63 AMG med 23-tumshjul, lackerade bromsok i gult och justerbar fjädring med komfortläge – bland annat.

 Hur terrängduglig bilen är berättar inte Brabus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!