80 miljoner kronor för en regskylt!

Du kanske tycker att det är ocker av Transportstyrelsen att ta 90 kronor för en ny registreringsskylt? Då är det dags för dig att tänka om, för vad säger du om en prislapp på 80 miljoner kronor?

Balwinder Sahni bor i Dubai och äger sex Rolls-Royce. På en av bilarna tyckte han att något saknades, nämligen en riktigt bra registreringsskylt. Sagt och gjort – Balwinder Sahni ropade in regskylten med endast nummer 5 som siffra, inget annat. Drygt 80 miljoner kronor kostade den honom. Men det är det värt, han får nu köra sin Rolls-Royce ”nummer 5”.

En annan av hans Rolls-Royce-bilar har regnumret 9. Den skylten ropade han in för strax under 60 miljoner kronor förra året. Så nu har han nummer 5 och nummer 9, vilket han stolt visar upp på bilden nedan.

Pengarna han spenderat på regskyltsauktionerna tror och hoppas han kommer samhället tillhanda, exempelvis i form av välgörenhet och till att skapa en bättre infrastruktur i emiratet han bor i.

Långt ifrån rekordet

Balwinder Sahni är dock inte värst, för det är Said Abd al-Khouri som 2008 ropade in regskylten med siffran 1. För den fick han ge, baserat på dagens dollarkurs, motsvarande 125 miljoner kronor. Summorna vi talar om här är skyhöga jämfört med prisrekordet i Storbritannien som är på futtiga sex miljoner kronor.

Observera att bilen och registreringsskylten på bilden ovan är helt oskyldiga till att ha hamnat i denna artikel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!