081128-abt-audi-q5

Abt ger sig på Audi Q5

Tyska Abt är bland de första att visa stylingpaket till nya Audi Q5. När Essen Motor Show drar igång på lördag visar Abt sin allt annat än blyga Q5. Ett rejält tilltaget kjolpaket följs av mer effekt under huven.

Säga vad man vill om Abt:s tolkning av Audi Q5, men den skäms i alla fall inte för sig. Q5 har i sitt ursprungliga skick ibland beskyllts för att vara lite för försiktig och slätstruken – ord som den aldrig lär få höra efter en behandling av ABT. Abt:s behandling av Q5 är precis lika iögonfallande som de vi fått se av Touareg, Tiguan och Q7.

Det första man lägger märke till är fronten som numera ser ut att vara lika enorm som nosen på storebroder Q7. Minst lika indiskret är den takmonterade spoilern baktill och de stora skärmbreddarna. Abt har dock inte stannat vid skalet, även innanmätet har fått sig en överhalning. Alla tre motoralternativ har fått mer kraft. 2,0 TDI höjs från 170 till 190 hästkrafter, 2,9 TFSI från 211 till 240 och 3,0 TDI har höjts från 240 till 310 hästkrafter och 611 Nm. I fjädringsväg går det att välja mellan en sänkningssats eller Abt:s Level Control-luftfjädring. Bakom fälgarna som mäter 20 tum syns bromsskivor som i sin tur mäter 380 millimeter i diameter.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!