ABT Audi RS6 Foto: Peter Wagner

ABT trimmar Audi RS6 till 700 hk, 880 Nm

När de vanliga prestandabilarna inte räcker finns trimfirmor som ABT som kan komma till räddning. Tycker du till exempel inte att 560 hästar i Audi RS6 räcker kan ABT skicka in ytterligare 140.

Tyska ABT är specialiserade på att skrämma upp så gott som alla Volkswagen-produkter som är värda att skrämma upp. Det innebar förstås att det bara var en tidsfråga innan de skulle ge sig på nya Audi RS6 och nu är de färdiga och visar upp resultatet.

 Den som är någorlunga rädd om körkortet och bränslekontot kan välja att lämna in sin RS6 till ABT och få ABT Power-paketet som höjer effekten från originalets 560 till 666 hästkrafter och 830 newtonmeter. För den som vill gå hela vägen finns dock ABT Power S-paketet som ger 700 hästkrafter och 880 newtonmeter. Effekthöjningen åstadkoms genom ny motorstyrning och nytt avgassystem. 0-100 km/h ska därmed gå på 3,4 sekunder, 5 tiondelar snabbare än standardbilen. Toppfarten höjs från 305 till 320 km/h.

 Som synes låter ABT exteriören vara i stort sett oförändrad. De trycker dit nya backspegelkåpor med naken kolfiber och monterar 20- eller 22-tumsfälgar. Det och de nya avgaspiporna är det enda som skiljer från en vanlig RS6.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!