AC Schnitzer ACS1 – lite tuffare BMW 1-serie

AC Schnitzer ACS1 – lite tuffare BMW 1-serie

Till helgen stundar tysk bilsalong i Essen. Många styling- och tuningfirmor ställer ut sina senaste modifieringar där. En av de mer namnkunniga är AC Schnitzer som bland annat visar upp ACS1.

Äger du nya femdörrars BMW 1-serie i någon av modellversionerna 118d eller 120d och vill individualisera din bil lite så är tyska AC Schnitzer en av många firmor du kan vända dig till.

 Det Aachen-baserade företaget visar så här dagarna före Essen Motor Show upp sin ACS1 i två olika versioner, 1,8d och 2,0d.

 Först och främst handlar det om några extra hästar under huven tack vare motoroptimering och sportavgassystem. AC Schnitzer har fått upp effekten i 143 hästkrafter starka 118d till 171 hästkrafter. 120d i sin tur har ökat från 184 till 210 hästkrafter.

 Utseendemässigt på utsidan handlar det om ny frontspoiler, takspoiler, kromat ändrör och fyra olika uppsättningar fälgar i storlekarna 18 eller 19 tum. På insidan har tyskarna tryckt in lite mer aluminium på iDrive-vredet, handbromsspaken och fotpedalerna. Växelspaksknoppen finns i tre olika varianter, antingen en aluminiumbeklädd med belysning, en läderbeklädd med belysning eller en med digital LCD-display som visar vilken växel som används. Nya golvmattor i velour tillhör också nyheterna på insidan.

 Är du nyfiken på en ACS1 gör du bäst i att kontakta OCL Brorssons som är generalagent för AC Schnitzer i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!