090605-mini-ac-schnitzer

AC Schnitzer Mini Cooper Cabrio

Nya Mini Cooper Cabrio har knappt nått försäljningshallarna innan erkända AC Schnitzer tagit hand om den lilla ärtan. I själva verket är det sportiga S-modellen som de lattjat mest med. Mer effekt, vassare köregenskaper och ett fränare yttre än lite av det tyskarna bjuder på.

Tyska AC Schnitzer Automobile Technik har svårt för att hålla fingrarna från BMW:s olika modeller, så även lilla Mini som går under München-företagets beskydd. Nu presenterar de diverse accessoarer till nya Mini Cooper Cabrio som alldeles nyligen kommit i ny skrud.

Den vassaste versionen av Mini Cooper Cabrio, det vill säga S-modellen, har fått sig en översyn maskinellt sett. Originalbilen ger 175 hästkrafter, vilket inte är tillräckligt för ingenjörerna från Aachen. De har masserat upp effektsiffran till 208 hästkrafter för de bilar som ska säljas i Europa. De som ska gå på export får hela 226 hästkrafter. Dessutom har man försett bilen med en diffspärr, något som även finns tillgängligt till John Cooper Works-versionen (JCW). Diffen ger betydligt bättre grepp vilket tillåter lite hårdare tag vid körningen.

Ljudmässigt har AC Schnitzer också förbättrat den lilla öppna krabaten. På alla Cabrio-modeller har man monterat ett sportavgassystem med kromat ändrör längst ut. Enkelt på Cooper-modellen samt dubbelt på S- och JCW-modellerna.

Mer effekt kräver så klart vassare uppförande på vägen. Därför har AC Schnitzer försett bilarna med sportigare fjädring som dessutom är höj- och sänkbar och som har provats ut genom ett otal varv runt Nürburgrings nordslinga.

Men en bil från AC Schnitzer är inte uppseendeväckande utan exteriöra förändringar. För att dra blickarna till sig har de tagit fram ett stylingpaket med lägre och djupare frontspoiler samt ett kjolpaket och något omgjord bakre stötfångare och, inte att förglömma, två dekaltrim i två färgsättningar enligt bilderna. Dock är det inte bara för syns skull, trimfirman lovar att det även påverkar bilens aerodynamik i positiv riktning.

Fälgarna har också bytts ut. AC Schnitzer erbjuder en uppsättning som mäter 17 tum samt en uppsättning som mäter 18 tum. Sistnämnda är snyggt tvåfärgade.

Interiört har det piffats upp en aning genom att applicera aluminium på mittkonsolen, växelspaksknoppen, handbromsen samt pedalerna. Golvmattorna har bytts ut till velour-diton.

Läs mer

Provkörning

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!