070305_porschekit Foto: worldwide unlimited / Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Aerodynamiskt trim till Cayman

Nu presenterar Porsche ett aerodyamikpaket till Cayman. Frontspoiler och fast bakvinge ingår i lösningen.

Stylingfirmor har länge erbjudit olika spoiler- och kjolpaket till Porsche Cayman. När biltillverkaren själv ska ta fram specialprodukter tar det längre tid. Porsches utvecklingscenter i  Weissach har testat den nya frontspoilern och bakvingen i vindtunnel under lång tid. Funktionen är således inte bara optisk. Aerodynamikpaketet för Cayman-modellerna är så pass välutvecklat att man inte säljer vingen och frontspoilern var för sig, de måste ”arbeta” tillsammans med de luftströmmar som träffar bilen.

Den fasta bakvingen ersätter den standardvinge som åker upp automatiskt vid 120 km/h.   

Cayman Aerokit är ännu inte prissatt i Sverige, de tyska priserna ger dock en fingervisning. Den som beställer vid leverans av ny bil betalar motsvarande 33 000 kronor exklusive moms. För efterbeställning kostar ett Aerokit motsvarande 28 000 kronor exklusive moms, installation och lackering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!