Foto: Patrik Lindgren

Ambassad säljer Citroën C6 i sann byråkratanda

Bilaffärer brukar i de flesta fall vara snabbt avklarade, men så är inte fallet när den franska ambassaden säljer sin lyxbil. Fransk byråkrati i sitt esse!

Den franska byråkratin anses av många vara den mest trögflytande av alla, något som denna bilannons verkligen bekräftar. Frankrikes ambassad i Stockholm ska nämligen sälja en av sina lyxvagnar, en Citroën C6 från 2008 som endast rullat 5 600 mil. Liksom bilen har sina egenheter har även försäljningstaktiken det. Här är det skynda långsamt som är melodin.

”Citroën C6 HDI 2.2: mörkgrå, fem platser, årsmodell 2008, 56 000 km, diesel, manuel växellåda. Uppvärmande fram- och baksäten, elektriskt styrda lädersten fram, vinter- och sommardäck, däcktrycksmätare, skärm, display på vindrutan. Mycket gott skick”, lyder annonstexten på ambassadens webbplats. Är du möjligtvis intresserad är du välkommen att boka visning måndag-fredag efter överenskommelse via telefon.

Detta är exemplaret som är till salu.

Men tro inte att du kan göra en snabb affär på plats. Anbud ska vara ambassaden tillhanda senast 6 maj. Det ska lämnas i dubbla kuvert varav det yttre ska vara signerat med avsändarens namn och kontaktuppgifter på baksidan. Det inre kuvertet ska vara vitt, i formatet 114 x 162 cm, utan text och innehålla följande handskrivna uppgifter: ”Jag undertecknad (budgivares namn och efternamn), förbinder mig att köpa fordonet Citroën C6 Hdi 2.2 Exclusive till priset (bud i svenska kronor) SEK, i det fallet som mitt bud visar sig vara det mest fördelaktiga och godkänns av Frankrikes Ambassad i Sverige.”

Utöver budet tillkommer även en schablonavgift om sex procent, plus att du troligen får betala en slant för att få det gigantiska kuvertet specialtillverkat. (Annonstexten har sedan denna text skrevs ändrats till att skriva millimeter i stället för centimeter, vilket är en rimligare storlek. Red anm)

Detta borde få vilken frankofil som helst att spinna på högvarv. Vem vet, kanske redaktionens egna frankofil Mikael Stjerna gör slag i saken. Han har ändå varit den nästintill huvudsakliga källan till de C6:or som rullar på svenska vägar.

Annonsen hittar du här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!