070129_amg

AMG-värsting blir värre

Nu blir Mercedes E 63 AMG ännu mer körglad. Utrustad med ett prestandapaket lär bilen inte skämmas för sig på banträffarna.

Från och mer mars månad erbjuder Mercedes-AMG GmbH ett ”performance package” till E 63 AMG. Prestandapaketet är utvecklat för att den stora sedanmodellen ska bli kompetent även vid körning på bana. Bilens rejäla tjänstevikt finns inget botemedel för men följande uppdateringar ingår:

+ Femekrade 18-tums splitfälgar. Framfälgarna är 8,5 tum breda och skodda med däck i dimensionen 245/40 R18. Bak gäller 9,5-tumsfälg med däck i storleken 265/35 R 18.

+ En hårdare sättningsgrad för luftfjädringen Airmatic DC.

+ En bakre differential med upp till 40 procents låsning.

+ Sportratt som ska vara extra ergonomisk. Rattkransen är utförd i läder och Alcantara, växlingspaddlarna är utförda i silverfärgad aluminium.

Det svenska priset för prestandapaketet är inte klart. I Tyskland kostar det motsvarande 65 700 kronor. En E 63 AMG kostar 951 500 kronor i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!