080121-cayenne-cyclone

Ännu en stylad Cayenne

Tyska Hamann Motorsport tar upp konkurrensen med Rinspeed X-treme, men lyckas ändå inte riktigt. Vi snackar alltså om ytterligare en Porsche Cayenne, stylad upp till tänderna.

Den som vill ha sin Porsche Cayenne stylad kan snart vända sig till vilken trimfirma som helst. Mer eller mindre alla har Cayenne i sitt sortiment. Senast i raden är Hamann (som dock haft Cayenne i sortimentet sedan tidigare) med sin nya skapelse, döpt till Hamann Porsche Cayenne Cyclone. Frågan är om det inte är lite för mycket den här gången.

Vill man Cyclone-preparera sin Cayenne får egentligen inte så många extra hästar under huven. De få man får uppnås med hjälp av ett avgassystem med sportkatalysator. Det hela mynnar ut i fyra feta och kromade ändrör, parvis på var sin sida om diffusern.

Utöver den klena effekthöjningen får man en bil som är sänkt med 35 millimeter, bland annat genom luftstötdämpare. Detta ger avsevärd skillnad vid hårdkörning enligt Hamann själva.

Bromsarna har också uppdaterats. 380 millimeter höga skivor sitter runt om. Fram greppas de av åttakolvsok och bak av fyrkolvsok. Utanför sitter fälgar av modell större. Det finns att välja mellan tumstorlekarna 22 och 23. På bilderna är det så klart de sistnämnda som är monterade på bilen. Standard på 22-tummarna är däck från Hankook i dimensionerna 295/30 ZR 22 fram och 315/30 ZR 22 bak.

En ny omarbetad front ingår också i Cyclone-paketet. Då får man LED-ljus i fronten som fungerar som halvljus, dubbla par dimljus och så klart ett jättegap som ger rejält med kylluft. Andra detaljer är de feta skärmbreddarna, något som är ett måste för att få plats med 23-tumssulorna. Dessutom har man monterat bakljus som undertecknad inte ens vill kommentera.

Som om inte allt detta räcker så kan man också få interiören helt omgjord med läder som de kallar ”Twotone Snake” – alltså ormskinn. Vad säger du, snyggt va? Frågan är om det ingår ett par cowboy-stövlar med sporrar i paketet också?

Annat nytt inuti bilen är aluminiumpedaler och golvmattor med Hamann-logotypen lite överallt. Så klart finns det en hel drös multimedialösningar att välja till för den Cayenne-ägare som vill lämna sin bil till Hamann.

Missa inte att läsa om Rinspeed X-treme som man väl får anse vara vacker i jämförelse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!