Är detta världens fulaste Ferrari-replika?

Vi har sett tveksamma replikor på kända Ferrari-modeller tidigare. Men frågan är om inte denna, som dök upp på en amerikansk annonssajt förra veckan, är värst hittills.

Det händer då och då att vi nås av bilder på replikor, det vill säga bilar som byggts om för att efterlikna någon annan, i regel mycket dyrare, bil. Vissa kan vara väldigt välgjorda, men alltför ofta är de kanske lite väl… låt säga, olika från bilen de är tilltänkta att efterlikna.

Så är nog fallet med denna replika som, vad vi tror i alla fall, är tänkt att låtsas vara en Ferrari Enzo. På bilderna, som spridits på Internet den senaste veckan, lär det nog knappast vara någon – inte ens om hen har ett grovt synfel – som går på bluffen.

Under det lätt vedervärdiga skalet döljer sig en Pontiac Fiero, av årsmodell 1986. Bilen, som varit uppe till försäljning på amerikanska annonssajten Craigslist (annonsen är nu borttagen), behöver också lite omvårdnad. Den har, enligt uppgifterna, stått stilla i åtta års tid. Vi ställer oss förstående till det – vill någon på riktigt synas i denna?

5 500 dollar, eller motsvarande knappt 50 000 kronor, ville ägaren ha för skrä... förlåt, bilen. Tror ni att hen fick det?
Nej, ingen V12. Under skalet finns en V6:a...
Dörrarna öppnas förvisso uppåt, men när man öppnat dem önskar man att man inte gjort det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet