Foto: Patrik Lindgren

Åsna misstog McLaren för enorm morot – åt för 280 000 kr

Ägaren av en McLaren 650S Spider har stämt ägaren av en åsna. Åsnan har nämligen gnagt på bilen och orsakat skador för 280 000 kronor.

När Markus Zahn kom tillbaka till sin väldigt orangea sportbil, som stod parkerad vid en inhängnad hage på den tyska landsbygden, fick han en otrevlig överraskning. En åsna stod och gnagde på bilen och lyckades därmed orsaka skador som skulle visa sig kosta motsvarande ungefär 280 000 kronor att åtgärda.Troligtvis har åsnan, som heter Vitus, misstagit den orange bilen för en enorm morot, säger polisen till magasinet 

Bild. 

McLaren 650S Spider har ett nypris på över 2,5 miljoner kronor. En dyr morot, alltså. Foto: Patrik Lindgren

En lokal McLaren-handlare uppges stå för den största delen av kostnaden för reparationen av karossen, vars skadade delar är i kolfiber. Men en del av kostnaden måste Vitus ägare stå för. Åsnans ägare vägrade först att betala, och hänvisade till att Zahn inte hade rätt att parkera sin McLaren på platsen. Men nu har en domstol dömt Vitus ägare till att betala motsvarande 55 000 kronor i ersättning till sportbilens ägare, Zahn.

Vitus har tyvärr inte gått att nå för en kommentar...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!