Att ljuga i trafiken är inte bara dumt – det är numera även lönlöst

Med dagens ”dashcams”, kameror monterade i bilen, har det blivit lönlöst att dikta upp en historia för att skydda sig – inte sällan finns allting på film.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Filmen ovan är från Australien och visar hur en disträ förare i en köbildning börjar rulla med bilen och kör in i framförvarande pickup. Förarna konfronterar varandra och den felande av dem slår genast ifrån sig och anklagar pickup-föraren för att ha backat in i honom. Vad han inte vet är att pickupen är försedd med så kallade dashcams, i detta fall turligt nog även en bakåtriktad.

Videokameror i bilar har under de senaste åren blivit väldigt vanliga i utlandet, men även i Sverige har de ökat i popularitet. Dock kan denna typ av bilkameror anses vara kränkande och därmed olagliga i vårt avlånga land. Det krävs faktiskt tillstånd för att montera en bilkamera i en svensk bil eftersom kameran likställs med en övervakningskamera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!