070725-abt-as5-audi-a5

Audi A5 blir AS5 efter Abts behandling

Tyska styling- och tuningfirman Abt kan inte hålla sig från Audis modellprogram. Nu är det nya Audi A5 som fått sig en genomgång.

Titta på bilderna och försök att bortse från lacken i två olika kulörer. Inte helt lätt att fokusera på övriga förändringar som Abt har genomfört på nya Audi A5. Fram har en ny frontspoiler tagit plats med kraftigare ribbor som stryker genom luftintagens rutnät och markerar både ”single frame”-grillen och dimljusen. Dessutom har grillen fått kraftigare vertikala kromribbor. Sidokjolarna har fått en mer markerad utformning sin ska få bilen att se lägre ut. Baktill har en mer markerad vinge fått sin plats på bakluckan och nertill finns en optisk diffuser som omsluts av fyra ändrör, två på varje sida.

Motormässigt har det också skett lite förändringar. Audis dieselmotor 3,0 TDI har 240 hästkrafter från början, men när Abts ingenjörer har lekt färdigt med den så levererar motorn 272 hästkrafter. Den som vill ha ännu mer kräm ur motorn kan få Abts turboaggregat monterat. Då ökar hästkraftsantalet till 300 jämnt.

Till allt detta får man Abts egna justerbara sportfjädring och bromsskivor som mäter 380 millimeter i diameter. Abt själva rekommenderar att man även köper deras AR-fälgar för att komplettera bilens utseende. Dessa finns i storlekarna 18, 19 och 20 tum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!