Audi laddar för resan till månen

Audis mest sensationella projekt för tillfället är inte en eldriven suv med lång räckvidd, utan månbilen lunar quattro som väntas landa på månens yta om två år.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I somras kunde du här på teknikensvarld.se läsa om Audis planerade resa till månen

. Ett tyskt ingenjörsteam är med i tävlingen Google Lunar XPRIZE (i vinstpotten ligger 247 miljoner kronor) och deras månbil har av Audi fått namnet lunar quattro. Ett smart marknadsföringsdrag av den tyska biltillverkaren.2017 är det tänkt att Audi lunar quattro ska ta sig de 38 500 milen från jorden till månen med hjälp av en startraket. Efter fem dagars resa ska månbilen undersöka månens yta och överföra bilder och film i HD-kvalitet till jorden.Det är alltså ett tag kvar innan resan blir av, så Audi har därför tagit fram filmen ovan som en liten påminnelse att de fortfarande har månen i sikte. Det är som sagt ren marknadsföring av varumärket Audi, men lite kul är det ändå, framför allt eftersom de återigen använder sig av en backhoppningsbacke som de har gjort några gånger tidigare i historien. Se följande filmer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!