Audi Q7 blir en ”Bentley”

För den som blev besviken över att Bentley redan börjat rita om suven EXP 9 F kommer vi med dagens nyhet från tyska Armortech och Atelier Valdeig. Tresor heter bilen som bygger på Audi Q7.

Smolket i bägaren är förstås att man inte har ett Bentley-märke i fronten på bilen som döpts till Tresor, franska för skatt. Tyska Armortech har lierat sig med Atelier Valdeig för att hinna före Bentley i superlyxsuvsegmentet –som man själva menar inte finns. Men det brinner i knutarna,

 För att råda bot på det har man nu tagit fram konceptet Tresor, en handbyggd superlyxsuv som helt klart hämtat en del inspiration från Bentley-suven från bilsalongen i Genève i mars i år. Tekniskt bygger den dock på en annan bil från samma koncern – Audi Q7 med V12-diesel på 500 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Längre fram kommer även trimmade bensinmotorer skriver företagen i ett pressmeddelande.

 Armortech gör bilen skottsäker och kan förlänga hjulbasen samt installera en vägg mot föraren i bästa limousinestil. Alla modifikationer görs för hand och inredningen ska enligt Atelier Valdeig likna ”en känd engelsk lyxbilstillverkare”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!