Batman slopar Lambon – kör Mercedes AMG Vision Gran Turismo

En ny Batman behöver såklart en ny bil. När filmen Justice League har premiär 15 november kommer Bruce Wayne inte längre ratta en Lamborghini utan ”tv-spelsbilen” Mercedes AMG Vision Gran Turismo.

När listan över vilka bilar som skulle finnas med i tv-spelet Gran Turismo presenterades under 2013 fanns där en viss supersportbil med namnet Mercedes AMG Vision Grann Turismo. När vi här på Teknikens värld skrev om detta så skrev läsaren Gunnar Lindberg i kommentarsfältet

 att Batman skulle älska den bilen – och så rätt han hade. För nu, fyra år senare, är det just den bilen som Bruce Wayne kör runt i filmen.Regissören till filmen Justice League, Zack Snyder, var så förtjust i Mercedes AMG Vision Gran Turismo att han beslöt sig att låta bygga ett exemplar åt Batman spelad av Ben Affleck.I tv-spelet gömmer det sig en Mercedes AMG-V8 på 5,5 liter under motorhuven som levererar 585 hästkrafter och 800 newtonmeter och en vikt på 1385. Vad som finns under motorhuven i det exemplar som Batman rattar runt på bland annat Gothams gator är oklart. Dock behövdes måtten från det virtuella varianten modifieras för att få plats med en lång och kraftigt byggd Ben Affleck.Då tv-spelsversionen av bilen inte hade någon utvecklad interiör fick ingenjörerna skapa den själva i samråd med Mercedes och de försåg bilen med racingstolar och ett virtuellt kluster.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!