BBC kan stoppa Clarkson, Hammond och May från ny show

Följetongen om var Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May hamnar tar aldrig slut. Nu rapporteras trion vara redo att skriva kontrakt för en ny show – som BBC kan sätta käppar i hjulet för.

För bara ett par veckor sedan bekräftade Jeremy Clarkson att han och hans Top Gear-polare återkommer i tv-rutan tillsammans. Det har ryktats om att Netflix har varit nära att kontraktera trion men enligt Daily Mail är det brittiska televisionsbolaget ITV som är nära att få deras namnunderskrifter tillsammans med Top Gears tidigare exekutiva producent Andy Wilman. De fyra uppges vara överens och nöjda över kontraktserbjudandet.

Men... det finns alltid ett men. Clarkson, Hammond och May arbetade tidigare för BBC och ITV är BBC:s största konkurrent på de brittiska öarna. I kontraktet med BBC stod det tydligen att grabbarna inte får arbeta med en konkurrerande brittiska tv-kanal inom två år efter att de lämnat BBC-nätverket. Det skulle i så fall, om kontrakt med ITV skrivs, innebära att Clarkson, Hammond och May dröjer till våren 2017 innan de syns i rutan igen.

Skulle de i stället skriva på för exempelvis Netflix träder klausulen i deras tidigare kontrakt aldrig i kraft eftersom Netflix är en webbaserad streamingtjänst, dessutom med bas i USA.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!