110613-vw-beetle-rs

Beetle RS Project – Porsche i ett nötskal

Folka-entusiasterna på VWvortex har fått tillgång till nya Beetle och spårar ur i Porsche-nostalgi.

Bara några månader efter att Volkswagen släppt uppföljaren till den retrodesignade VW Beetle visar VWvortex upp sitt RS Project. Namnet RS kommer från Porsche 911 GT3 RS och det är även från den modellen VWvortex hämtat inspiration till fälgar och lackval. 

Volkswagen lät VWvortex få ett exemplar av nya Beetle just för att de skulle stajla och fixa till modellen lagom tills att den släpps i handeln. Det fanns bara några problem med att få en av Volkswagens förserie-bilar. Kruxet är att den inte får köras på allmän väg i USA. Eller som VWvortex säger själva:

– Ingen registrering, inga registreringsplåtar, inga airbags = inte en gatlegal bil.

Därför är trimningen än så länge på en ganska reserverad nivå. Den som tittar noga ser att bilen fått kortare fjädrar och ligger lite närmare marken än en vanliga Beetle. Bakom 20-tums hjulen halvgömmer sig 14 tum stora bromsar från Brembo, men i motorrummet är inget tokigt än.

– Vi behövde ha Stage 1-versionen av bilen klar nu i veckan, så att Volkswagen kunde ha bilen till en säljarkonferens för att visa sina återförsäljare hur entusiaster skulle leka med en Beetle om de fick chansen, skriver VWvortex på sin sida.

Enligt skaparna kommer bilen bara fortsätta att utvecklas. Turboladdning, nytt avgassystem, och diffbroms med låsningsverkan är några av planerna. Dessutom sneglar man åt Porsche 997 Turbo för att hitta en större vinge att ha på bakluckan.

Inspirationen till temat på bilen hämtade VWvortex på sitt eget forum. Användaren carfanguy visade sin Photshoppade vision av projektet och resultatet ser du i bildspelet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!