090103-hamann-continental

Bentley Continental GT (Speed) by Hamann

Tyska Hamann har fått för sig att förädla en brittisk vagn med tyskt hjärta. De har gett sig på Bentley Continental GT och GT Speed. Här är de första officiella bilderna.

När vi skriver om stylade och tunade bilar från Hamann brukar det i nio fall av tio röra sig om BMW-modeller. Men i dag är en dag då Hamann presenterar någonting näst intill oväntat – Bentley Continental GT och GT Speed.

Tyvärr har de bara skickat ut fyra bilder på bilen. Någon publik information finns ännu inte, men tyskarna lovar att det kommer snart.

På bilderna kan vi se att Continental GT Speed fått ett tungt bodykit innehållandes en fet frontspoiler med rejäla luftinsläpp, sidokjolar, fälgar modell stora, sänkningssats och en inte så tokig bakvinge (brukar ju annars kunna vara rätt vulgär). Framifrån är den inte helt olik den Continental GT Speed som Premier 4509 presenterade i våras.

Inuti bilen har Hamann slängt ut all träpanel och ersatt med kolfiber, men frågan är om det är snyggare. Vad tycker du?

Original har Continental GT Speed 610 hästkrafter och 750 newtonmeter plockade ur Volkswagens W12-motor. Känner vi Hamann rätt så har de knappast lämnat denna orörd, men hur mycket mer effekt de valt att plocka ut är alltså okänt. Siffror under 700 hästkrafter vore egendomligt. I standardutförande gör GT Speed 0-100 km/h på 4,5 sekunder – schyssta siffror för 2,5 ton bil. Kanske Hamann kan få ner klumpen mot fyra sekunder. Toppfarten på 326 km/h kanske också justeras upp en aning.

Läs mer

Provkörningar

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!