100503-ultrasports 702

Bentley Continental Ultrasports 702

Glöm Bentley Continental Supersports med sina futtiga 630 hästkrafter! Lägg i stället tankarna på Bentley Continental Ultrasports 702 där siffran står för – just det – antalet hästkrafter.

Bentleys snabbaste bil hittills är som bekant Continental Supersports med enorma 630 hästkrafter. Den har dessutom ett lastbilslikt vridmoment på 800 newtonmeter.

Vem skulle komma på tanken att dessa siffror inte är nog? Ingen? Jo, tyskarna på Wheelsandmore tyckte uppenbarligen att bilen behöver lite mer effekt och kraft.

Wheelsandmore erbjuder nu ett uppgraderingskit till alla Continental Supersports-ägare som får deras bil att förvandlas till Ultrasports 702. Med hjälp av små modifieringar i motorns programvara har de 630 hästkrafterna förökat sig till hela 702 stycken (egentligen 712 om man inte ska räkna som britterna). Samtidigt har vridmomentet skjutit i höjden till hela 881 newtonmeter.

Dock är det inte enbart ECU:n som har modifierats. Wheelsandmore har lagt på en sportkatalysator och ett sportavgassystem som också har sin beskärda del i effektökningen.

Originalfälgarna har bytts ut mot större doningar som mäter 10,5 tum på bredden och 21 tum på höjden. Dessa mattsvarta doningar med röd ”racekant” är skodda med Dunlop Sport Maxx. Bakom de stora hjulen sitter keramiska bromsskivor som inte mattas ut i första taget. Wheelsandmore har inte snålat på storleken på dessa. De mäter otroliga 42 centimeter tvärs över.

Continental Ultrasports 702 är dessutom försedd med elektroniskt inställbar fjädring som tillåter höjning/sänkning på maximalt 20 millimeter. Det sägs säkerställa både komforten och säkerheten.

Tyvärr uppger Wheelsandmore inte någon siffra för 0-100 km/h, men däremot avslöjar man att toppfarten är 336 km/h, det vill säga 7 km/h mer än vad originalbilen fixar.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!