051114_cadillac_escalade

051114_cadillac_escalade

Cadillac släppte för ett antal år sedan slagskeppet Escalade. En enorm lyx-SUV som blivit en riktig succé framförallt i USA. Nu kommer andra generationens till den amerikanska marknaden.

Escalade är ett begrepp som är välkänt i bilkretsar. Framförallt hos de människor som gillar stora, lyxiga bilar med mycket lyx och komfort. Nu kommer Cadillacs andra generation av monster-SUVen Escalade för att sätta ny standard på SUV-marknaden.

Självklart satsar man på samma enorma storlek och lyx som i förra modellen. 18" fälgar är standard men 22" finns som tillval. I motorrummet sitter en 6,2-liters V8 som ger en maxeffekt på 400 hk och 563 Nm. Framåt drivs den med en 6-växlad automatlåda.

Interiören är en helt ny design, läderklädda stolar och mittkonsol som pryds med en 8" LCD skärm som styr alla tekniska finesser, såsom 5.1 surroundljudet som även det är standard.

Bilen kommer till Europa under tredje kvartalet 2006. Priser finns ännu inte tillgängliga.

Av Daniel Sandberg

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!