051118_bensin

För andra månaden i rad går bensinförsäljningen neråt jämfört med samma månader förra året. Ny statistik från Svenska Petroliuminstitutet visar att försäljningen sjönk med 2,4% jämfört med förra året.

SPI (Svenska Petroliuminstitutet) meddelade idag att bensinförsäljningen sjönk med 2,4% i oktober jämfört med oktober förra året. I september sjönk försäljningen med 1,5%, det visar alltså på en fortsatt nedåtgående trend men över hela året är det i stort sett oförändrad försäljning. Diesel ökara däremot, 2% bättre än oktober förra året och hittills i år är ökningen uppe i 6,9%.

- Det höga bensinpriset är en trolig förklaring till den minskade försäljningen av bensin, säger Ulf Svahn, VD på SPI.

- Det internationella bensinpriset var rekordhögt i början av oktober, fortsätter han.

Samtidigt blir etanol allt vanligare, inte minst sen oljebolagen började med låginblanding. På eget initiativ blandar oljebolagen i  fem procent etanol i 95 oktanig bensin. Detta, plus en hel del miljöbilar gör att Sverige som enda land i EU når upp till EU:s mål om två procents anvädning av förnybara drivmedel 2005.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!