051121_ferraristockholm

051121_ferraristockholm

Ferrari kommer äntligen tillbaka till Stockholm efter sin några år långa frånvaro. Ferrari och Maserati försäljaren Autoropa, som idag återfinns i Malmö, öppnar i mars 2006 i Stockholm.

Ferrari och Maserati kommer återigen att få en återförsäljare i Stockholm. I mars 2006 öppnar återförsäljaren Autoropa, som redan finns i Malmö, en ny filial i korsningen Narvavägen/Linnégatan på Östermalm. Detta avslöjades i helgen då Autoropa stod som värdar för säsongsavslutningen för Ferrari Challenge, en nordisk serie för förare med enbart bilar från det italienska märket. Trots de exklusiva bilarna, och dess prislapp, är serien en av de större deltagarmässigt sett med tjugotalet förare på startplattan i varje tävling. En av de bilar som kommer att säljas i Stockholm är Ferrari F430 Challenge, den senaste tävlingsbilen från Maranello. Den har 490 hästkrafter och väger bara 1 225 kilo, och tyvärr går den inte att registrera för gatbruk… Icke desto mindre sägs att elva förare står i begrepp att handla hem en F430 Challenge!

- Vi har förhandlat oerhört hårt för att kunna öppna den här lokalen i Stockholm säger Filip Larsson på Autoropa. Så sent som igår (fredag 18/11) skrev vi på kontraktet om lokalerna. Vi har under de senaste åren etablerat en fin kontakt med Ferrari i Italien och kan nu förhandla direkt med dem utan mellanhänder vilket förenklar allting dramatiskt. Tidigare har de svenska återförsäljarna tvingats gå antingen via danska eller tyska Ferrari för att nå "pappa" i Italien. Att Sverige nu är intressant för moderföretaget Ferrari bevisades i helgen som gick. Då levererades nämligen den allra första Ferrari FXX (Super Enzo) och biltransporten från Maranello lämnade av den på Testvägen i Malmö där Autoropa har sin anläggning. FXX, en racingbil som bara är avsedd för bankörning, visades sedan upp på Sturup Raceway inför ett stort antal hänförda Ferrari-fans. Ljudet när den startades upp var nog för att utlösa bilalarm i depån! Reportage om denna ljuvliga dag kommer i Teknikens Värld nummer 26.

Av PeO Kjellström

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!