070305_koenigsegg

1 018 hk i Koenigsegg CCXR Flower Power!

Med sprit i tanken blir en av världens starkaste bilar ännu starkare. Nya Koenigsegg CCXR levererar 1 018 hästkrafter!

Supersportbilar och miljömedvetenhet brukar inte gå hand i hand. Svenska Koenigsegg spottar inte ut bilar direkt och deras bidrag till miljöfarliga utsläpp är därför inte speciellt stort.

Men för att på något sätt visa förståelse för den högaktuella miljödebatten har Koenigsegg konverterat CCX för etanoldrift. Bränslets bättre kylningseffekt och höger oktantal medför att effekten i den redan monsterstarka V8-motorn på 4,7 liter ökar till hela 1 018 hästkrafter vid 7 200 r/min. Vridmomentet är 1 060 Nm vid 6 100 r/min.

För CCX-kunder som känner sig besvikna då de bara förfogar över 806 hästkrafter i sina bilar erbjuder Koenigsegg möjlighet till konvertering vid fabriken. Priset på nya CCXR är ännu lika okänt som priset på konverteringen.

Detta är inte enda nyheten som supersportbilstillverkaren just nu visar i Genève.

På plats finns även CCGT, en bil som uppfyller GT1-reglementet satt av ACO och FIA. Motorvolymen har ökats till 5,0 liter men effekten begränsats till 600 hästkrafter – i enighet med reglementet. 

Något offentliggörande om deltagande i GT-serien eller 24-timmars på Le Mans har inte gjorts. Men nu när bilen finns lär uppställningen på startgriden inte vara långt borta.

Avslutningsvis visar Koenigsegg diverse uppdateringar för 2007. CCX får ny instrumentering, full med fakta men ändå lättläst. Vidare märks viktbesparande dörrupphängningar i aluminum, iPod-integrering och ett standardmonterat antispinnsystem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!