100504-infiniti g35

134 000 Infiniti G35 återkallas

Nissan har upptäckt ett problem med deras lyxmodell Infiniti G35 som medför att krockkuddarna kanske inte utlöses vid en olycka. 134 215 bilar berörs av återkallelsen.

Återkallelserna hos biltillverkarna duggar ganska tätt nu. Senast i raden att tvingas till en återkallelse är Nissan då de har upptäckt att deras lyxbilsmärke Infiniti med modellen G35 har ett problem med krockkuddarna som gör att det kanske inte utlöses vid en kollision.

Nissan meddelade amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) om problemet för två veckor sedan.

NHTSA meddelar i dag att det rör sig om 134 215 bilar runt om i världen, alltså inte bara i USA. Återkallelsen berör sedanmodellerna från 2005 och 2006 samt coupémodellerna från 2005 till och med 2007.

Nissan har ännu inte klargjort för hur man ska lösa problemet som består av kablage till krockkuddarna som kan nötas på ett onaturligt sätt. Detta kan leda till att aktiveringssignalerna till krockkuddarna inte når fram vid en kollision. Inga olyckor på grund av felet har rapporterats in.

Det är inte första gången Infiniti G35 återkallas. Bilmodellen fanns med på den lista som sammanställdes 2007 och som visade det årets mest återkallade bilar.

Läs mer

Provkörning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!