14,93 kr/l ny toppnotering för bensinpriset

Under tisdagen höjde de ledande bensinbolagen priset på 95-oktanig blyfri bensin till 14,93 kronor per liter. Så högt pris har vi aldrig tidigare haft i Sverige.

För bara två veckor sedan slogs nytt svenskt rekord vad gäller literpriset på 95-oktanig blyfri bensin. Med 14,88 kronor per liter var det tio öre högre än det tidigare svenska rekordet från april 2011.

 Direkt efter toppnoteringen i januari i år sänktes dock priset en aning men nu har det höjts igen och för att tanka en liter 95-oktanig bensin hos de ledande bensinbolagen behöver du ha 14,93 kronor i plånboken.

 15 kronor per liter, en mardrömsgräns för många, är på väg att spräckas. I sommar spår experterna ett literpris på uppemot 16 kronor.

 Literpriset på diesel och etanol lämnades orört medan bensinpriset höjdes. 14,79 respektive 10,38 kronor per liter kostar diesel och etanol.

 I vår omröstning för två veckor sedan ansåg 85 procent av er att dagens bränslepriser är för höga. 571 personer deltog i omröstningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!