Foto: Koenigsegg.com

Nitton Koenigsegg på turné

19 bilar – 18 000 hästkrafter. Smaka på den siffran. I juli anordnades en gemensam ”turné” för ägare till Koenigsegg-bilar.

Resan startade på Stortorget i Malmö och slutade vid Örenäs slott två dagar senare. Där emellan hann sällskapet besöka bland annat Malmöhus, Ystad, och Koenigseggs fabrik i Ängelholm. Självklart blev det lite bankörning på Ring Knutstorp också.

Hur många bilar av varje modell som var med på ”Koenigsegg Owners Tour”? Här är svaret: sex CCX, fyra CCR, tre Agera RS, två Agera R, två CCXR, en Agera och en One:1. Drygt 18 000 hästkrafter och 20 000 nm i vrid alltså. Det sammanlagda värdet vågar vi inte räkna på...

En rolig detalj är att både den allra första och den allra senaste Koenigsegg-kunden fanns med på resan.

Kanske hann du se den stora skaran hyperbilar? I sådana fall fick du bevittna något historiskt.

Så många som 19 Koenigsegg har nämligen aldrig varit på ett och samma ställe samtidigt enligt tillverkaren. ”Inte ens i fabriken” skriver Koenigsegg på sin hemsida.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!