060508_renault_cliosport

197 hästar i nya Clio Sport!

Renault Clios sportversioner har fått mycket positiv uppmärksamhet genom åren. Nu presenterar renault sportversionen av tredje generationens Clio och den har hela 197 hästkrafter.

I somras presenterade Renault den tredje generationen av småbilen Clio som sedan blev utnämnd till Årets Bil av den Europeiska journalistkåren.

Nu kommer sportversionen kallad Clio Renaultsport 197.

Motorn är en 2-liters rak fyra som ger 197 hästkrafter. Det gör den nästan lika stark som till exempel VW Golf GTI och Honda Civic Type R som ligger klassen över Clio storleksmässigt.

0-100 km/h klaras av på 6,9 sekunder som är snabbast i klassen.

17-tums fälgar med 215/40 däck är standard liksom den sexväxlade lådan.

Enligt Renaults pressmeddelande har nya Clio Renaultsport lånat viss teknik, till exempel aerodynamiken, från sitt VM-ledande Formel 1-stall. Hur mycket sanning som ligger i det låter vi vara osagt.

Svenskt releasedatum och priser har vi ännu inte fått. I Storbritannien kommer priset att ligga på drygt 200 000 kronor och premiären sker den 30 maj. Vi ser fram emot en provkörning.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer