2 500 stycken VW Polo R WRC för gatan

Att Volkswagen ger sig in i rally-VM vet de flesta om vid det här laget, men att det också innebär att VW Polo kommer i sin – för gatan – snabbaste version någonsin var en större hemlighet.

Volkswagen Polo R WRC Street är en är en vidareutveckling av konceptbilen med samma namn som Volkswagen visade upp på GTI-utställningen i österrikiska Wörthersee tidigare i år. Motorn blir liknande den i Golf GTI, det vill säga en 2,0-liters turbofyra med 220 hästkrafter. Till skillnad från den riktiga rallyversionen blir gatbilen enbart framhjulsdriven. Växellådan blir en sexväxlad manuell.

 Vikten blir cirka 1 324 kilo, 0 till 100 km/h avverkas på 6,4 sekunder och toppfarten är 243 km/h. Invändigt får Polo R WRC rejält skålade stolar med inbroderade WRC-emblem i ryggstöden. Sportig mocka-klädd ratt. Utvändigt ser vi att både främre och bakre kofångaren inspirerat av den riktiga WRC-bilens design med färgmatchande dekor.

 Priset då? För 33 000 euro får du en egen vagn, men det gäller att skynda att fynda. Bara 2 500 exemplar kommer att tillverkas. Enligt ryktet tar Volkswagen-handlarna emot ordar redan nu, med leverans i september nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!