081209-volvo-2721-varslas

2 721 måste lämna Volvo PV

Nu har förhandlingarna med facket avslutats. Det står nu klart att det blir totalt 2 721 anställda som får gå från Volvo PV.

Förhandlingarna mellan Volvo Personvagnar och de fackliga representanterna avslutades under måndagen. Totalt blir det 2 721 anställda som får lämna, varav 2 367 är kollektivanställda och 354 är tjänstemän. Utanför Sveriges gränser får 680 anställda lämna. Därutöver har Volvo avslutat 1 215 konsultkontrakt. Flertalet som sägs upp lämnar företaget den 31 december med bibehållen lön under uppsägningstiden.

– Det är självklart en mycket tråkig dag på Volvo Personvagnar, men jag känner mig nöjd med att vårt besparingsprogram har gett ett positivt resultat och att vi därför har kunnat begränsa antalet uppsägningar, säger Stephen Odell, vd Volvo Personvagnar.

Parallellt med varslen arbetar Volvo med att ytterligare sänka kostnaderna på alla sätt och vis. Kontrakt ska omförhandlas, inköp av tjänster ska minska, och besparingar ska även göras inom IT, telefoni och resor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!