060518_seat_leon

200 hästar i nya Seat León FR

På Madrids bilsalong kommer du om en vecka kunna se nya Seat León FR som är en sportigare version av Seats golfklassutmanare. FR står för Formula Racing och med 200 hästar kommer antagligen León bli en spännande bil.

FR på Seatspråk betyder Formula Racing. Nu kommer golfklassbilen León med FR beteckning.

Det är en klart sportigare version av León som spaniorerna visar upp. 

Nya stötfångare både fram och bak, 17-tumshjul som kan bli 18-tums hjul om man så önskar och silverlackade sidobackspeglar är bland annat det som får den att se sportigare ut på utsidan.

Insidan har fått nya sportigare stolar med FR loggan ingraverat i sätena. Dessutom är detaljer som ratt, växelspak och instrumentpanel tillsportade.

150 häsarsmotorn som du normalt finner i León är utbytt mot den nya 2-liters TFSI motorn som ger 200 hk och 280 Nm. 0-100 km/h går på 7,3 sekunder och amxhastigheten är 229 km/h.

Den kommer även med en dieselmotor, också den på två liter men "bara" 170 hk och 0-100 km/h går på 8,2 sekunder.

Bränsleförbrukningen för dessa är 0,79 l/mil för bensinaren och 0,6 l/mil för dieseln.

Premiär för den nya sportigare versionen kommer ske på Madrids bilsalong den 25 maj. Där kommer även Seat Altea FR med nya 2-liters TFSI motorn finnas för allmän beskådan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer