2013 års Mazda MX-5 facelift läckt via broschyr

Dagens Mazda MX-5, eller Miata som den heter i USA och populärt kallas även här, kom 2006. Vad det verkar kommer den att hänga med ett tag till, här är nämligen läckta bilder på en facelift till nästa år.

När övertecknad medverkade i första testet av dagens generation Mazda MX-5 var året 2006. För motståndet stod gamla, första generationen MX-5 (närmare bestämt i form av vårt dåvarande sommarskott Rödtjut), som efter mer än 15 år och ett antal större och mindre facelift fått gå i pension. 

Sex år har gått sedan dess, och det är alltså ännu ett tag kvar innan "nya" MX-5 nått samma produktionstid som företrädaren. Trots det har det spekulerats ganska ivrigt om att en ersättare till dagens modell är på gång, för lansering runt 2014. Enligt senaste uppgifter i samarbete med Alfa Romeo. 

Nu verkar det dock som att dagens MX-5 ska få leva ytterligare ett tag. Dessa nya bilder, som kommer från en japansk försäljningskatalog, visar nämligen en ansiktslyftning av dagens så kallade NC-plattform. Förändringen (som är den andra större faceliften för dagens MX-5) innebär ett nytt frontparti, med en femkantig grill och omformade dimljusöppningar på vardera sida.

Interiört hittar vi nya svärtade mätartavlor och nya materialval till instrumentpanelen. Dessutom ska (som du kan se i bildgalleriet nedan) motorhuven bli mer fotgängarvänlig genom att öppna sig i bakkant vid kollision. Om det också kommer uppdateringar under huven är vi osäkra på, men ett gäng nya karossfärger och fälgalternativ lär dyka upp i samband med faceliftet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!