070329_golf_25

25 miljoner VW Golf

Volkswagen Golf nummer 25 000 000 har tillverkats. Det tog VW 33 år att nå denna aktningsvärda produktionssiffra.

I måndags kunde vi meddela att Peugeot byggt tre miljoner exemplar modell 307. I samma storleksklass ligger VW Golf, bilen som fått namnge segmentet. För 33 år sedan började produktionen av Volkswagen Golf. Modellen som byggs nu är den femte generationen. Den 23 mars rullade bil nummer 25 miljoner av produktionsbandet i Wolfsburg. Jubileumsbilen blev en tornadoröd 1,4 TSI utrustad med dubbelkopplingslådan DSG.

 – 25 miljoner Golf på 33 år, det är en fantastisk prestation som vi alla kan vara stolta över. Enbart i Wolfsburg har det byggts 15 miljoner Golf. Jag riktar min tacksamhet till alla medarbetare för deras mångåriga engagemang - dag in och dag ut - för att säkerställa att vi kan klara en allt tuffare konkurrens. Tillsammans kommer vi se till att Golf fortsätter att vara en framgångssaga, säger Dietmar Korzekwa, som är chef för Volkswagens fabrik i Wolfsburg.

 VW Beetle, eller Typ 1, tillverkades i 21 529 46 exemplar och byggde i princip på samma grundkonstruktion under hela sin levnadstid. 

 Förra året levererade globalt mer än 716 000 exemplar av Golf. I Sverige registrerades drygt 9 000 stycken under 2006.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!