080128-nissan-370z

370Z – uppföljaren till Nissan 350Z

Det finns obekräftade uppgifter som säger att Nissan 370Z, alltså uppföljaren till busbilen 350Z, ska visas upp på Parissalongen i oktober. Modellbeteckning med högre siffra innebär också mer effekt.

Nissan 350Z debuterade under 2002, då som coupémodell. Under 2004 kom bilen i öppet utförande. Från början hade den 3,5 liter stora V6-motorn 287 hästkrafter, något som senare höjdes till 300 jämnt. Förra året genomgick bilen ytterligare uppdateringar som bland annat innebar nya lampor, ny huv och ännu fler hästkrafter, nu 313 till antalet.

Eftersom bilen nu är inne på sitt sjätte år är det dags för Nissan att så smått börja ta fram efterföljaren. Det är precis vad de uppgifter som nu surrar omkring på nätet handlar om. Enligt dessa ska Nissan 370Z visas upp på bilsalongen i Paris som äger rum mellan 4 och 19 oktober i år. Som modellbeteckningen avslöjar ökar motorns cylindervolym till 3,7 liter, alltså samma motor som Infiniti G37 (bilden nedan) är bestyckad med. Det innebär att hästkraftsantalet hoppar upp ett steg till totalt 330.

Vilka visuella förändringar bilen kommer att få jämfört med 350Z är okänt, man får helt enkelt hålla sig till Paris i oktober.

I slutet av 2006 sa Nissans produktplanerare, Larry Dominique, att nästa generation Z-bilar kommer att ha märkbart bättre prestanda och tuffare formgivning än i dag samtidigt som den fortfarande ska vara inom räckhåll för de flesta människor, rent prismässigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!