100215-5 by peugeot

5 by Peugeot visar nya 508

Peugeot satsar stort på bilsalongen i Genève med två helt nya koncept. Vi har redan fått se sportcabben SR1 och nu presenteras 5 by Peugeot – en fyrhjulsdriven hybrid som förevisar den kommande sedanmodellen 508.

De stora lejongapen får maka på sig när Peugeot inför sitt nya designspråk. Den smäckra sportcabben SR1 blev först med att visa upp de nya formerna men när den publika debuten begås i Genève i mars kommer den att få sällskap av ytterligare en konceptbil. Peugeot presenterar nu konceptet 5 by Peugeot som enligt fransmännen ger en inblick i Peugeots framtida bidrag till den övre mellanklassen.

5 by Peugeot ger med andra ord en mycket god föraning om Peugeots kommande 508, en bil som ska ersätta både 407 och 607. Konceptbilen mäter 4,8 meter på längden och väger 1 880 kilo. Med undantag för strålkastare och bakljus kan det här vara mycket nära den produktionsmässiga bilen. Under det nydesignade lejonet hittas Peugeots dieselhybridsystem även kallat HYbrid4. De fyra hjulen får dela på totalt 200 hästkrafter som levereras från en elmotor och en dieselmotor. Förbrukningen anges till 0,38 l/mil och utsläppen till 99 g/km. HYbrid4 debuterar i 3008 nästa år innan det hittar ned i flera av Peugeots modeller.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!