50 procents chans att Alpine återuppstår

Enligt Renaults operativa chef Carlos Tavares är det åtminstone 50 procents chans att vi får se klassiska Alpine återuppstå som bilmärke. Beslut tas senare i år.

I förra veckan visade Renault upp Alpine A110-50 i samband med Monacos GP, en konceptbil som markerar 50-årsjubileumet av Alpine A110 Berlinette. I samband med presentationen fick franska journalister en pratstund med Carlos Tavares (bilden ovan) som är Renault operativa chef sedan ett år tillbaka. Han sa att Renault helt klart funderar på att ta tillbaka Alpine i rampljuset igen, men att inget beslut är taget.

 - Det är åtminstone 50 procents chans att Alpine kommer tillbaka, till en början enbart i form av en modell och med en prislapp på mellan 30000 och 100000 euro, sa han och tillade att beslut om ett återupplivande tas innan årets slut.

 Han sa också att om Alpine får grönt ljus tar det mellan tre och fem år innan en ny modell står färdig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!