Dacia Duster. Foto: Glenn Lindberg

500 000 Dacia Duster tillverkade

Nu har Dacia Duster tillverkats i en halv miljon exemplar och det gäller endast den senaste generationen.

Dacia Duster lanserades som modellår 2010, en lågprissuv med antingen fram- eller fyrhjulsdrift som kommit att bli lite av en storsäljare. Hittills i år har det sålts 2 534 Duster i Sverige vilket är i princip samma siffra som för Volkswagen Polo under samma period.

Den andra generationen Duster lanserades som modellår 2018 och tillverkas i den rumänska fabriken i Mioveni. Redan nu har tillverkningen alltså passerat 500 000-strecket. Det är dock inget jämfört med den första generationen. Den tillverkas fortfarande för marknader som bland annat Ryssland, Indien och Brasilien och har nu tillverkats i över 1,7 miljoner exemplar sedan 2010.

TEST: Dacia Duster mot nya Jeep Wrangler och Suzuki Jimny

Dacia Duster generation 1. Foto: Patrik Lindgren

Hittills har Dacia sålt totalt 17 651 Dacia Duster i Sverige sedan lanseringen för drygt nio år sedan. Inte illa för en bil som endast klarat av tre stjärnor i krocktest.

Jubileumsbilen är en röd Duster med 1,3-liters bensinmotor på 150 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Det är en motor som inte säljs i Sverige då den starkaste motorn som säljs har har 130 hästkrafter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!