Saab 99 EMS 1976 Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

7 av 10 tror inte Saab har en framtid

De svarta rubrikerna om och kring Saab har dominerat nyhetsspalterna en längre tid, men många har ändå trott att det kommer att lösa sig för Trollhättans stolthet. Men nu verkar även svenskarnas hopp om en överlevnad ha ebbat ut.

Hoppet är det sista som lämnar en, brukar man säga. Så även när det gäller Saab.

Trots årets alla dystra artiklar om Saabs ekonomi och produktion har tongångarna många gånger varit positiva. Man har trott att Saab till sist kommer att ro det här i hamn, bara man ger företaget lite tid.

Men den senaste tiden, i synnerhet i går, har man kunnat notera en vändning i folks tro och förhoppning om Saabs överlevnad. Gårdagens artikel om attKronofogdemyndigheten har påbörjat utmätning av Saab tog förmodligen så illa som ordetutmätningvanligtvis gör. Till och med de mest inbitna Saab-anhängarna här på teknikensvarld.se har börjat tveka.

I samband med gårdagens artikel ställde vi dessutom frågan ”Tror du att Saabs tid är förbi nu?” och resultatet talar ett ganska tydligt språk. 7 av 10 som svarat på frågan svarade Ja, medan resterande 3 av 10 fortfarande är optimister.

Även om det ser mörkt ut så finns det ju alltid en gnutta hopp. Eller? Fortsätt att diskutera med varandra i kommentarsfältet nedan.

På bilden ovan ses en Saab 99 EMS av årsmodell 1976.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!