Foto: ricond ab

80-årig Volvo-cab till salu

Volvo PV51 tillverkades egentligen aldrig som cabriolet, men några exemplar byggdes om av Nordbergs Vagnfabrik i efterhand. Nu är ett av de sista kvarvarande exemplaren till salu.

Volvo PV51 presenterades i slutet på 1935, och började byggas 1936. Några PV51-cabrioleter byggdes aldrig av Volvo, men Gustaf Nordbergs Vagnfabrik tog istället på sig uppdraget.

Gustaf Nordbergs Vagnfabrik i Stockholm tillverkade och byggde om karosser under första halvan av 1900-talet. Som namnet antyder började det med vagnar – dragna av hästar – men övergick med tiden i bilkarosser.

Bilen som nu är till salu är av årsmodell 1937, har levt hela sitt liv hos familjen Nordberg och säljs av Gustaf Nordbergs barnbarn. Den ska vara i ett utmärkt skick, efter att ha renoverats på 50-talet. Men sedan dess är den orörd. Mätaren står på 9036 mil.

Enligt Ricond AB Bilförsäljning, som förmedlar bilen, är intresset stort – trots det förhållandevis högt begärda priset på 649 000 kronor. Bland intressenterna ska bland annat en belgisk Volvo-återförsäljare finnas.

Annonsen hittar du här.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!