90 år av Volvo-bilar – från ÖV 4 till XC60

Volvo sammanfattar 90 år av Volvo-bilar med en film som får alla Volvo-entusiaster att gapa stort. Många minnen kommer tillbaka och många är de bilar som man önskar att man behållit...

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I år är det 90 år sedan den första Volvon, som var en ÖV 4 (öppen vagn 4 cylindrar), rullade av bandet. Datumet var mer exakt den 14 april 1927, så i en inte allt för avlägsen framtid kommer detta sannolikt att firas ordentligt. Men redan nu, i samband med presentationen av nya XC60, passar Volvo på att minnas tillbaka på en del av de bilar som tillverkats genom åren.

Långt ifrån alla modeller medverkar i filmen, men en hel del Volvo-historia hinner passera under de dryga fyra minuter som filmen varar. Mest oväntat, men också roligast, måste väl ändå vara att den futuristiska 80-talaren 480 får så mycket som nästan tio sekunders uppmärksamhet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!