080211-lexusköpare-hybrid

90 % av Lexusköparna väljer hybrid

En enväldig majoritet av de som väljer att köpa en Lexus väljer hybridalternativet. I de fall det är möjligt valde 90 procent hybridversionen. För suv-modellen RX är siffran hela 98 procent.

Satsningen på hybriddrift har uppenbarligen varit lyckad för Lexus. Om den har inneburit ökad försäljning totalt sett är oklart. Klart är dock att hybriderna har tagit över försäljningen fullständigt. Av de tre modeller som i fjol erbjöds med hybriddrift, RX, GS och LS, var 688 av 745 sålda bilar utrustade med hybridtekniken.

Mest populär av Lexus modeller är suven RX som såldes i totalt 603 exemplar. Av dessa var 590 hybrider. Detta gör att RX 400h är den näst vanligaste hybridbilen efter Toyota Prius i Sverige. Under fjolåret introducerades den största modellen LS i hybridutförande. Det innebar ett uppsving för modellen. Från ett ytterst blekt genomsnitt de senaste åren på 12 bilar per år, ökade antalet sålda LS till 38 stycken 2007. Av dessa var 24 hybridbilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!