070921-ferrari-enzo-ny

900 hästar i Ferrari Enzos efterföljare

Det är snart dags för en uppföljare till Ferraris värsting Enzo. Nytt är att V12-motorn skippas till förmån för en mindre V8. Tidigare uppgifter om drygt 500 hästkrafter stämmer dock inte.

Enligt informationskällor till flera av motorbloggarna på Internet är det tänkt att efterföljaren till Ferrari Enzo ska få en V8-motor med runt 900 hästkrafter. Motorvolymen är okänd, men det är inte helt omöjligt att motorn baseras på den 4,3 liter stora V8 som finns i F430 i dag. Detta kan jämföras med Ferrari Enzo som i dag har en V12 på sex liter och 660 hästkrafter. 900 hästkrafter i en V8-motor med så pass liten cylindervolym låter kanske lite väl mycket, men är möjligt eftersom Ferrari funderar på att trycka ner två turboaggregat i bilen.

Efterföljaren till Ferrari Enzo kommer att baseras på konceptbilen Millechili som visas på bilden ovan. Alltså en bil som är mindre än dagens Enzo. Tidigare uppgifter sa att V8-motorn troligtvis hamnar runt tre liters cylindervolym, allt för att Ferrari ska hänga med i den globala miljödebatten. Dessa uppgifter verkar nu inte stämma.

Vad Enzo-efterträdaren ska heta vet man inte – kanske F60?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!