Abarth kan få stå på egna ben, ny sportbil på gång

Det har tidigare ryktats om att Abarth ska få tillgång till Alfa Romeos nya Porsche Cayman-utmanare 4C. Enligt sista ryktesvändan kan det nu i stället bli så att Abarth får en helt egen sportbilsmodell.

Vi vet att Fiatkoncernen har mycket på gång vad det gäller nya  modeller. Inte minst spännande är framtiden för Alfa Romeo, där en av de  mer intressanta nya modellerna på gång är Porsche Cayman-utmanaren 4C,  som ska sättas i produktion senare i år.

Sedan tidigare har lösa  rykten funnits om att Fiats trimdivision Abarth skulle få tillgång till  4C för att göra en egen version. Enligt de senaste ryktena, och ett  uttlanade från Fiat-chefen Sergio Marchionne till amerikanska tidningen  Car and Driver, ska dock dessa planer ha övergivits för att i stället  låta Abarth utveckla en helt egen sportbil.

Modellen sägs få  frontmotor och mellan 200 och 250 hästkrafter, och vi antar att man  delvis hämtar inspiration från Abarths senaste egna sportbilsdesign,  Scorpione, från 1968 (bilden ovan). Vissa rykten säger att modellen även  kan komma att få framhjulsdrift, vilket i så fall helt skulle eliminera  ett nära släktskap med 4C.

I alla fall kommer nog en potensiell  sportbil från Abarth att hamna en nivå lägre än 4C, och i stället för  Porsche Cayman ha exempelvis Subaru BRZ och Toyota GT 86 som  konkurrenter. När modellen kan bli verkligeht återstår att se, och det  sägs också att det slutgiltiga godkännandet att göra modellen till  verklighet inte har tagits än. Den som lever får se, helt enkelt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!